Jive Connection, ny CD, "Special Delivery".

Helikopter Records är ett oberoende skivbolag och professionell musikstudio med säte i Göteborg. Sedan starten 1990 har vi gett ut ca 40 st. CD- och vinylalbum. Vi har också varit en viktig resurs och inspirationskälla för flertalet artister och övriga skivbolag i Göteborg under 90-talet. Vår ambition har varit att samla de artister som har en musikalisk bärkraft och integritet och låta dem utvecklas som skivartister.
V
år flitigt nyttjade studio har varit ett viktigt verktyg för det fria musiklivet och vi har gjort hundratals produktioner med olika samarbetspartner: artister, skivbolag, produktionsbolag etc . Vikten av att förfoga över en egen inspelningsstudio insåg vi från början. Helikopter Studio, 24-kanalig fullprofessionell studio, har sedan starten garanterat en jämn utgivningstakt och bra ljudkvalitet. "En salig samling"; Frälsningsarméns stödskiva för soppköken spelades in och mixades i Helikopter Studio hösten -99. Den har nu sålt 240.000 exemplar.

Ett viktigt forum som vi var initiativtagare till är Gbg Phono Maffia som var en paraplyorganisation där Göteborgs oberoende skivproducenter kunde mötas och agera gemensamt.

Border Music Distribution distribuerar våra skivor och viktiga kontakter har också upprättats med japanska och irländska skivbolag och tyska, österrikiska och schweiziska distributörer.

Vår målsättning är att utveckla våra artister och etablera dem ännu mer i svensk musikbranch. I samband med detta vill vi naturligtvis stärka vår egen position: "att vara en djärv och intressant musikproducent som med oortodoxa metoder och nya grepp presenterar ny svensk musik!"Senast uppdaterad 2001-08-05.
helikopter@helikopterrecords.com