Andersson & Kruse
Läs mig...
Förra hösten släppte låtskrivarparet Joel Andersson och Patrik Kruse en singel som fick bra kritik i pressen och ett gott mottagande i radio. Sången "Pyssel" prövade in på Svensktoppen två gången och ett flertal radiostationer runt om i landet fattade tycke för Joels varma röst och Patriks karismatiska stämma. Texterna med sitt mustiga och klassiska bildspråk är hämtade ur poeten Leif Nüths diktsamling "Leka Kurragömma", utgiven på Bokmaskinen 1983. Nationaltrubaduren Fred Åkerström blev presenterad för Nüths dikter och ville tonsätta dem. Dessvärre gick Fred bort ett par år senare och det var först när Gunilla Bruzewits-Nüth (änka efter Leif sedan 1990) hörde Andersson & Kruse som hon visste att hon funnit de som skulle fullfölja Nüths livsverk och tonsätta dikterna.

Foto: Joakim Roos

Joel och Patrik började spela tillsammans i början av 90-talet och spelade då i olika rockband. De fann gemensamma nämnare i Cornelis Vreeswiks sånger och etablerade sig snabbt som skickliga tolkare av "vår egen holländare". När de så småningom fick tillgång till Leif Nüths dikter uppstod ljuv musik. Bara efter ett par timmar var 5-6 sånger färdiga eller som Patrik själv säger: "Det bor en otrolig musikalisk kraft i dikterna, de skriver sig själva".


Foto: Joakim Roos

Läs mig... är titeln på Andersson & Kruses debut-CD. Musikaliskt blandar man och ger en mycket färgrik samling låtar. Patrik Kruse inleder med ett par poppiga låtar där titelspåret Läs mig... kan antas att bli en "plåga" för många. Joel Andersson har en något mera lågmäld framtoning och bjuder på afroinspirerade Kungen, singelspåret Pyssel och den underbart vackra Knussel. Att Andersson och Kruse allt som oftast äntrar rökiga scener och stökiga lokaler hörs i aristocatsliknande låten Brevet och New Orleansinspirerade Du vet du ej ska gråta. Joel lämnar sitt sista bidrag med Återseende och Patrik avslutar plattan med Resan - en blandning av argentinsk tango, cirkusmusik och Fellini.

VOX records ber att få presentera

Andersson & Kruses debut-CD: Läs mig...

Mycket nöje!

Biografi


Andersson & Kruse
Läs mig...
Recorded1997

p&© 1997
Vox Records / Rotor Musik

Distribution:
Border Music


Layout & illustrationer: Camilla Engman
1. Återkomst
2. Läs mig...
3. Leka kurragömma
4. Kungen
5. Pyssel
6. Knussel
7. Brevet
8. Du vet Du ej skall gråta
9 Återseende
10. Resan